Dagboek van Martha 1986

Klik op de player om te luisteren naar de tekst terwijl u hieronder de foto's bekijkt.
01-01-1986. We hebben heerlijk uitgeslapen, Wim heeft wat verhoging dus we blijven maar thuis. Het is zo stil zonder kinderen. Ik heb maar naar Barneveld gebeld, en Hennie zei de hele club zit hier. Om de beurt kwamen ze, dat was erg leuk. Er was 10 cm. sneeuw bij gekomen, ik heb er nog een pop naast gezet.
02-01-1986. Wim heeft keelpijn en ook nog verhoging. Henk ging vandaag naar z'n nieuwe baas, met z'n nieuwe auto. Hij had er zin in. Ik ben naar de krans geweest, toen ik thuis kwam zat Wim in de stoel te hangen. Het was nog niets.
05-01-1986. We zijn naar de kerk geweest, we waren net thuis toen kwamen Cor en Aart. En 's middags zijn Henk en Marja met de kinderen geweest. De sneeuwpop stond nog buiten en ze hebben er nog was bijgezet.
06-01-1986. Het was erg gezellig in het zwembad, en maar Nieuwjaar wensen. 's Middags zijn we de bossen in geweest, erg mooi.
08-01-1996. De stoelen hebben we klaar gezet, en de kopjes, want we hebben een Nieuwjaars begroeting van de N.C.G.B. Het was een grote opkomst, dus ook veel vaat, maar erg gezellig.
09-01-1986. Het was vanmorgen erg glad, en we moesten naar de Tempelhof, daar was Bijbelstudie. Om 11:30 uur waren we thuis, eten gekookt en om 14:15 uur weer op de fiets naar de krans, die was op de Blauwvoet. Wat kan een mens toch druk zijn. Wim zei, het wordt mij wel eens teveel. Hij is gaan rusten, en toen ik thuis kwam was hij weer fit.
10-01-1986. Naar Utrecht, wezen winkelen. Arie zou ons ontmoeten bij de chinees, daar hebben we heerlijk gegeten. We zijn toen met Arie meegegaan naar de Teugelhof, daar hadden we bloemen neer gezet, want hij was vandaag 19 jaar bij Laméris. Gezellig nog wat gedronken en om 22:00 uur zijn we weer naar huis gegaan.
12-01-1986. Al een jaar lang heb ik elke dag wat getypt, en dat het steeds in herhalen vervalt zoals ik zie. Zondags om de veertien dagen komen Henk en Marja en Michel en Petra op de koffie. En Arie belt elke Zondag en als hij niet belt doe ik het hem, en hij heeft ook zo de gewoonte om om de drie weken Zaterdags te komen. 's Maandags gaan we altijd zwemmen, en dan wassen, en als het goed weer is gaan we fietsen. En Dinsdag knutselen of schilderen voor Wim, ik typen en studeren. Om de 14 dagen stoelen klaarzetten en om de 14 dagen studie op de Tempelhoff. Donderdags gaat Wim alles stofzuigen en ik ga 's middags naar de krans. En Vrijdags doe ik de keuken en Wim de boodschappen. En om 16:00 uur gaan we altijd zwemmen, en dan gebakjes halen, want dan hebben we altijd knalavond zegt Wim. Hij neemt ook altijd een borrel. En zo vermaken we ons wel. Zaterdags komt de melkwagen, en dan eten we pannenkoeken. 's Middags om de drie weken doe ik het haar van Ada. En zo is ons leventje. Het verveeld ons niet, maar wel als je het steeds typed.
19-01-1986. Henk en Marja zijn met de kinderen geweest, er lag weer veel sneeuw. Henk heeft met de kinderen een grote pop gemaakt in de tuin.
28-01-1986. We zijn naar het A.Z.U. geweest voor Wim en later de stad in geweest. Bij Arie uitgerust en weer de stad in. Om 17:30 uur weer naar Arie die was nu thuis uit zijn werk. Een fijne avond gehad, en om 22:30 uur waren we weer thuis.
07-02-1986. In Utrecht een nieuwe jurk gekocht, en heerlijk gegeten. Naar Arie zijn huis gegaan, daar gerust, dat is wel makkelijk dat dit mogelijk is. We belden hem op dat we in zijn huis zaten maar hij zei dat hij niet thuis kwam, maar een afspraak had. Ja dat viel wel tegen, dat heb je als je niet eerst belt. We waren om 18:00 weer thuis.
22-02-1986. We hebben Petra opgehaald, want Henk Marja en Michel zijn ziek. De volgende dag belde ik hoe het was, en of ze wat nodig hadden. Gien had sap gehaald, en eten deden ze toch niet. Marja en Michel lagen beneden op de bank, en Henk boven. Henk had 40 gr. Petra heeft het goed naar haar zin bij ons. Een dag later belde ik weer, Henk was koortsvrij en kwam er al even uit. Michel liep ook alweer in het rond, en Marja liep en lag, zei ze. Wij zijn met Petra het bos in geweest, en terug naar de bokken. Ze slaapt goed. En we zijn vandaag naar Marja gegaan. Wim heeft gezogen. Henk was weer gaan werken, en Marja was zo blij dat ze Petra weer zag. Michel was nog niet de oude, en Marja ook niet. We zouden weer naar huis gaan toen wilde Petra weer mee. Ik zei van mij mag ze wel, en dan sterk jij ook wat meer aan. Marja had tranen in haar ogen dat Petra weer met ons meeging. Ze zat maar te kletsen op de fiets, zo had ze het naar haar zin. 's Middags zijn we weer naar de bokken geweest. En verder zitten kleuren, en Wim orgel spelen. De volgende dag heb ik Marja even gebeld, ze knapt al goed op, ik zei we brengen haar morgen weer thuis. We zijn het bos in geweest, en 's middags weer naar de bokken. Ze heeft met de poppen zitten spelen, en ik heb zitten studeren. Ze ging 's avonds weer lief slapen, het is zo een makkelijk kind. Toen ze 's morgens wakker werd zei ik, nu ga je vandaag weer naar huis, nog een keer boven slapen. En toen ze 's middags had geslapen zei ik 'nu gaan we je weer naar huis brengen, en dan mag je niet meer met ons mee. Nu vloog ze naar Marja toe, en wij waren blij dat ze niet meer begon te huilen toen wij weg gingen.
09-03-1986. Marja belde dat ze niet kwamen, want nu was Petra ziek. En ik belde 's avonds naar Arie en die was ook ziek, nou dan zou ik er zo naar toe willen. Hij zei 'ik lig liever alleen', en hij had genoeg in huis. Nou dan bel ik nog wel.
18-03-1986. Arie is weer gaan werken, maar het was hem wel tegen gevallen. Ik zei over twee dagen komen wij even.
Henk is vandaag jarig. We hebben een fijne dag gehad, en zo als altijd een hele drukte. Henk en Arie zijn Nasi en Bami wezen halen, en wij hebben er heerlijk van gesmuld. Oma Westerhoff en ik hebben de vaat gedaan. De kinderen mochten wat opblijven, en Arie ging weer op tijd naar huis. Wij zijn nog even mee geweest om de kinderen naar bed te brengen, een leuk werk. Ik heb nog voor zitten lezen, het is zo een lekker stel.
25-03-1986. We hebben de keuken schoon gemaakt, en dat mag wel vermeld worden een keer in het jaar.
29-03-1986. We zijn vandaag 35 jaar getrouwd. Om 10:30 uur kwamen de Westerhoffjes met Arie binnen stappen. Michel en Petra hadden de feestmuts op en een mand vol met bloemen tussen hen in, en alle twee een vlaggetje in hun hand, en toen zeiden ze een gedichtje op.

Opa, Oma, Van den Brink.
't is vandaag feest.
Iedereen is heel erg blij, wij het allermeest.
Taart en bloemen horen er bij.
Daarom staan wij samen vooraan in de rij.
En daarachter stonden Henk en Marja en Arie, ook met bloemen, ik kreeg een droogkap en Wim een elektrische kantmaaier. Dus we werden goed verwend. Toen was er koffie met gebak. Dat was ook al een feest op zich. Om 18:00 uur heeft Marja met Henk de kinderen naar huis gebracht, daar was oma Westerhoff. En om 19:00 uur zijn wij naar het hotel Waterloo geweest, een heerlijk diner gehad, en voor het toetje zei Arie een speech op. Marja zei 'ik ben blij dat hij de oudste is', ze had net als wij natte ogen.
BESTE MARTHA EN WIM

Op de kop af 35 jaar,
spraken jullie het jawoord uit tegen elkaar.
Om twee uur 's middags wel geteld
in het gemeentehuis in Barneveld.
Een half uur later werd in de N.H. Kerk nou gezet
door Ds. De Bruin de inzegening voortgezet.
Dat was de eerste stap, jullie waren officieel een paar,
Officieel, want met de verkering erbij kennen jullie elkaar al 42 jaar!
Het lijkt me zo dat als je met elkaar begint,
je niet weet of de toekomst je wel is gezind.
"In voor en tegenspoed" werd bij aanvang gezegd,
beide bleek voor jullie weggelegd.
De tijd zou me nu ontbreken,
om daar verder over te spreken.
Wat echter belangrijk is, in een gezin, is liefde voor elkaar,
die band, die saamhorigheid was altijd daar.
Ik spreek voor mezelf als kind,
ik weet echter zeker dat Marja en Henk dat ook vindt.
Het is vooral dat waarvoor wij jullie bedanken op deze dag.
Daarom vraag ik jullie het glas te heffen als dat mag.
Wij wensen jullie nog vele jaren tesamen, en dan nu de troost.
LANG LEVE HET BRUIDSPAAR! PROOST
.

Arie.
Het toetje ging eerst wel wat zenuwachtig naar binnen, maar we hebben het echt gewaardeerd, we hadden dit niet verwacht. We kregen nog koffie aangeboden van het Hotel. Om 22:00 uur gingen we weer naar huis, en Henk ging meteen door om Arie af te zetten op de trein. Het werd anders te laat voor Oma Westerhoff. Het is een dag geweest om nooit te vergeten. Allemaal zegeningen. Hem alleen de eer.
30-03-1986. Jaap en Mien stonden vanmorgen al om 09:30 uur op de stoep. We hadden gegeten en de vaat was klaar toen zij ze 'zo, nu gaan we naar Cor en Aart'. Ik dacht eerst ze houd me voor de gek, maar het was waar. Ik zei 'dat vind ik niet leuk, nu kan ik ook komen zitten, en nu ga je weg'. Maar het was afgesproken. Toen zijn we meegelopen tot de Wethouderslaan en wij weer naar huis. Ik vond het wel jammer, het was wel een fijne morgen, en Jaap had weer heerlijk gegeten zei hij. Dat is wel makkelijk, hij vindt alles lekker.
02-04-1986. We hebben rustige Paasdagen gehad. 's Middags kwam Ada met Bert en Marie-José en Mark. Wim heeft orgel gespeeld, daar houd ze van, en later speelde ook Bert.
08-04-1986. Henk en Marja hebben een nieuwe keuken besteld, en toen zijn we even wezen kijken. Heger was er mee bezig, en Henk zal hem afwerken, er zit ook een vaatwasmachine in. Dus nu is het niet meer met de verjaardagen afwassen, het was altijd wel gezellig samen met Oma Westerhoff.
11-04-1986. Michel en Petra zijn bij ons, en vanmiddag zijn we naar het zwembad geweest, want Michel heeft les. Ik wist niet wat ik zag, ze moesten in het water springen, ik was goed trots op hem. Ik zat met Petra in het restaurant achter het glas te kijken. Na afloop hebben we patat gegeten, en nog uit de automaat ballen gehaald, en toen weer naar huis. Wim kwam ook net thuis, want die had op de Tempelhof gewerkt, want ze waren ziek geweest. Wij hebben brood gegeten, de kinderen zaten nog vol van de patat. Later nog spelletjes en TV gekeken.
12-04-1986. Ze werden pas om 08:30 uur wakker, en na het ontbijt zijn we naar de Hogebrug geweest. En na het rusten naar de duinen geweest. Een grote kuil gegraven en er een hut met takken gemaakt. En toen die klaar was hebben we er limonade in zitten drinken, erg gezellig. Om 19:00 uur zijn ze weer opgehaald, want ze hebben morgen kinderkerk.
16-04-1986. We zijn naar de Notaris geweest, een testament laten maken. En 's avonds naar het Jaarfeest van de N.C.G.B.
20-04-1986. Wim is weer naar de Tempelhof wezen werken, want nu heeft Nies de arm gebroken, en ik was naar de krans. Ik had het makkelijk want juffrouw Vogelaar was weer thuis uit Spanje. 's Avonds heeft Wim bij Marja opgepast, want Henk liep modeshow in de Morgenster, en daar ben ik met Marja naar toe geweest. Wat hebben we gelachen, Henk liep met Dominee Schipper in nacht tenue, en later in de ochtendjas, en toen in een prachtig pak. Nou ze mochten hem zien. Het was een fijne avond, de opbrengst was voor het Hogelicht.
23-04-1986. We hebben samenkomst bij Melissen gehad, want er was brand gesticht in Ons Huis, je kon er niet zitten vanwege de lucht, dus we hebben de hele morgen zitten bellen.
26-04-1986. Naar Henk en Marja geweest, want de keuken is klaar. Mooi blank eikenhout, je komt erg royaal binnen.
29-04-1986. Wim heeft hout en tegels gekocht, voor een zitje achter in de tuin, want daar schijnt de zon nog erg laat, en dan kan ik er nog meer van genieten, als hij er is.
Om 18:15 uur was Arie er. We hebben eerst gezellig gegeten. Er was weer veel te vertellen, en hij zag het ook wel zitten achter in de tuin. Om 23:15 uur is hij weer naar huis gegaan. Het was laat voor zijn doen, maar hij is morgen vrij, dan is het Koninginnedag.
30-04-1986. Ik stond vanmorgen op en was niet goed. Wim is alleen naar de aubade geweest. Hij was al gauw weer thuis, daar is niets aan alleen, zij hij. We hebben verder naar T.V. gekeken, en een heerlijk oranje gebak erbij. Wij vermaken ons wel.
02-05-1986. Ada is maar even naar mij gekomen om haar haar te doen. Ze moet morgen naar Wil die is 25 jaar getrouwd. Later kwam Riekie, die is van Reyer af, en 's middags kwam Marja de kinderen brengen, want ze moest met Henk naar de notaris.
06-05-1986. Wim is vandaag A.O.W.-er geworden. Het was weer erg gezellig. Uit school kwam Marja met de kinderen, en om 17:30 uur Henk en Arie. Wim is door hen allen goed verwend. Ze hebben later eten gehaald, en dat was weer erg gezellig.
11-05-1986. Het is vandaag Moederdag. Arie belde en zei 'ik heb geen zin om te komen', dus gezellig gebabbeld. En na het rusten belde Marja dat Henk ons even kwam halen. Dat was erg fijn. We waren er om 15:00 uur en gingen om 23:30 uur weer naar huis. Dat is wel een teken dat we ons niet hebben verveeld. We zijn eerst naar de kinderboerderij geweest, en toen heeft Henk pannenkoeken gebakken. Ik ben mee geweest om de kinderen naar boven te brengen. Nou de tijd is omgevlogen, we hebben weer erg van ze genoten.
16-05-1986. Wim heeft een bejaardenpas gehaald, en later hebben we Petra uit school gehaald, want Marja is met Michel naar Utrecht voor zijn ogen. Hij was weer vooruit gegaan. En we waren net thuis toen ging de telefoon, het was Fennie, ze komen zo op de koffie, en het was een verrassing, Hennie was er ook bij. Ik heb er een foto van gemaakt.
18-05-1986. We zijn naar de kerk geweest, op het Brandpunt. Wim had zin om even naar Aardenburg te gaan. Lelietjes van dalen geplukt, en even naar de portier geweest, maar die had nog nooit van de portier Van den Brink gehoord. Hij bood ons ook geen koffie aan, en dat was Wim helemaal niet gewend. Het is Wim ook allemaal goed tegen gevallen, hij was er stil van toen we weer naar huis fietsten. Ik zei 'het is verleden tijd, we hebben het samen goed, en dat is mij meer waard'. Wim zei 'dat is wel voor het laatst dat ik op Aardenburg ben geweest, die man gaf me amper antwoord. Hij zei 'ik vroeg aan iedereen die bij mij kwam of ze koffie wilden hebben'. Toen we thuis kwamen heb ik koffie gezet, en gezellig de lelietjes er bij. 's Middags hebben we een boswandeling gemaakt.
19-05-1986. Arie is vandaag jarig, om 14:00 uur was hij bij ons. Zo als altijd stond de plaat weer te draaien met 'Lang zal hij leven'. Ik ben dankbaar dat ik dat nog steeds kan doen. Het is vandaag tweede Pinksterdag. Henk en Marja en de kinderen kwamen om 15:00 uur en we konden heerlijk in de tuin zitten. Het was weer gezellig allemaal met elkaar. En om 20:00 uur is hij met Eugene uit eten geweest.
29-05-1986. We zijn naar het A.Z.U. geweest voor een darm onderzoek. Ik kreeg allemaal lucht in de darmen. Ze gingen met een lens naar binnen. Toen we klaar waren gingen we naar de wachtkamer, maar ik kon niet zitten vanwege mijn dikke buik. Wim ging een taxi bestellen, maar er zaten mensen in de wachtkamer, en die moesten ook naar Driebergen, naar hun dochter, en die hebben ons thuis gebracht.
Marja kwam nog even met Petra kijken met een mooie bos bloemen, en later kwam Jo Noorlander nog, en 's avonds belde Arie hoe of het was. Ik had toen nog erg veel pijn.
03-06-1986. Marja is op de koffie geweest met Petra, en ze vroeg of we wilden oppassen, want ze hadden zin om naar Arie te gaan. De kinderen zaten al in de pyjama en mochten nog even met ons wat lekkers gebruiken, en toen met z'n allen naar boven. Wim ging maar weer naar beneden toen ik nog even met ze wilde lezen. Ik pas wel graag op ze, maar niet als ze naar bed gaan. Maar ja, we kunnen niet alles hebben. Om 23:00 uur reden we op de Traay, dat maken we niet zo vaak mee. Ada liep er ook nog.
06-06-1986. Henk en Marja en de kinderen zijn om 20:45 uur naar Zwitserland vertrokken. Ze belden ons nog op en zeiden dat de kinderen in de auto hadden geslapen, en dat ze nu ook gingen slapen. De eerste indrukken waren goed.
15-06-1986. Het is vandaag Zondag, en Arie is om 12:00 uur gekomen, alvast voor mijn verjaardag. Hij zei 'nu hebben we er veel meer aan' . Ik werd weer erg verwend. We hebben de hele dag buiten gezeten. Om 21:15 uur is hij weer naar huis gegaan.
17-06-1986. Een tropische dag 31 gr. Ik ben 58 jaar geworden. We zaten met de hele familie buiten toen kreeg ik telefoon, het was Mw. Drooglever die vroeg hoe of het was. Ik zei goed, want ik ben jarig. Dat zijn die mensen die me thuis hadden gebracht uit het ziekenhuis. En Later belde Henk en Marja en Michel en Petra. Dat deed me goed. Het was of Arie het rook, want ik had net opgelegd en toen kwam hij. Ik heb het kort gemaakt want Riekie Wessels kwam er aan, dat vond ik erg fijn. Even later Bep die niet wist dat Riekie van haar man af was vroeg 'wat doet jou man?' Rliekie werd erg stil, ik was blij dat er weer familie kwam. En 's avonds waren alleen Herman en Dickie en Ada er. Wel stil zonder kinderen. Om 23:30 uur lagen we weer voldaan in bed.
19-06-1986. We zijn naar het A.Z.U. geweest voor de uitslag. Ik moet er mee leren leven met die pijn. Het is een darm verzakking en moeilijk om dat te opereren. We zijn naar Arie geweest, maar om 19:30 uur zijn we weer naar huis gegaan.
25-06-1986. Henk en Marja zijn vandaag 11 jaar getrouwd, ze belden ons en zeiden dat ze de Fam. Dusschoten bij ze op de koffie hadden gehad, want die zijn ook op vakantie. Er ging van alles door mijn hoofd, dat zal ik maar niet typen. We zijn 's middags naar Bilthoven gefietst, want Dikkie is jarig.
28-06-1986. We zijn naar de Jagersdreef gegaan. Wim heeft de tuin gedaan en ik heb bloemen op de tafel gezet, want bij gezondheid; komen ze vannacht thuis.
29-06-1986. Het is 28 gr., we zijn in Brandpunt wezen kerken. 's Middags naar Marja en Henk geweest, de kinderen zaten in het bad. We hebben buiten van ze zitten genieten, en er was veel te vertellen. Ze waren gegroeid, ze zagen er zo lekker uit allemaal. Het heeft ze weer goed gedaan.
02-07-1986. We hadden vrij reizen en toen zijn we met 30 gr. naar Zandvoort gegaan. Heerlijk de zee in geweest, erg druk, maar wel gezellig. Later in Zandvoort gegeten. We waren om 20:00 uur weer thuis en even later belde Arie, die was ook in Zandvoort geweest. Daar wordt je toch niet goed van, dan hadden we met elkaar kunnen genieten. We hebben bijna bij elkaar gezeten.
05-07-1986. Henk en Marja hebben de kinderen gebracht, want ze gingen naar Boxmeer want Jan is 50 jaar geworden. We zijn even met ze wezen fietsen, en toen naar bed. Ze sliepen zo.
06-07-1986. Ze hebben de hele nacht doorgeslapen. Na het ontbijt zijn we naar de bokken geweest, daar genieten ze nog steeds van. Henk en Marja zaten al in de tuin op ons te wachten. Ze hadden weer veel te vertellen, en toen ze naar huis gingen was het wel weer stil. Maar we hebben weer erg van ze genoten.
08-07-1986. Marja kwam even met de kinderen. Wim was de heg aan het knippen, daar hadden ze zo schik met het opruimen dat ze niet met Marja mee naar huis wilden. Dus is Marja onverwachts gebleven, nou dat was een verrassing. Om 16:00 uur hebben we ze een eindje weggebracht.
11-07-1986. Het is mooi fietsweer 20 gr. We zijn over Zeist, Den Dolder en in Soesterberg hebben we koffie gedronken. En toen door naar Amersfoort. Daar wat lopen winkelen en heerlijk gegeten en in de omgeving rond gereden. Terug over Austerlitz. Totaal 37 km.
14-07-1986. Met Marja en de kinderen naar het zwembad geweest. Daar hebben we ook gegeten en om 16:00 uur waren we weer thuis. Marja is naar huis gegaan, en de kinderen mochten blijven logeren. Het was boven wel erg warm. Ze lagen alleen onder het laken. Ze sliepen zo door het zwemmen.
15-07-1986. Om 08:30 uur kwam Michel de kamer op. Petra was toen ook wakker, die heb ik ook uit bed gehaald. Na het ontbijt hebben we een tent in de tuin gemaakt. 's Middags was het 31 gr. toen hebben we het bad vol laten lopen. In een ommezien was het gras ook een zwembad. We hebben in de tent gegeten. Ondanks de warmte hebben we ons best vermaakt. Om 19:00 uur gingen ze op hun blootje onder het laken, en waren weer zo vertrokken.
16-07-1986. Om 10:30 uur heeft Marja de kinderen weer opgehaald. En ik heb alles gewassen. Na het rusten hebben we een plant gekocht voor de Fam. Bakkenes, die zijn 50 jaar getrouwd. Op Klein Zwitserland zijn we ze wezen feliciteren.
17-07-1986. Om 07:30 uur zijn we op de trein gestapt richting Barneveld. 09:00 uur zaten we bij Meindert en Fennie aan de koffie, en toen zijn we met z'n allen naar de Veluwse Markt gegaan. Zoals altijd erg druk maar wel gezellig. Meindert en Fennie zijn weer naar huis gegaan, en wij hebben nog meer rond lopen kijken, en later op het dijkje gechineesd. Daarna naar Hennie en Bertus en die hebben Jaap en Mien en Klazien gebeld, en toen zaten we weer net als vroeger met zijn allen op de stoep. Bij Hennie hebben we brood gegeten en om 20:30 uur weer op de trein richting Driebergen. Daar stonden onze fietsen. Om 22:00 uur waren we weer thuis. Het is weer een fijne dag geweest.
19-07-1986. Marja is vandaag 32 jaar geworden. We zijn de hele dag geweest. Het was 24 gr. en we hebben de hele dag buiten gezeten. De dag is omgevlogen. Ik zei tegen Mevrouw Westerhoff 'we hebben het makkelijk nu we geen vaat meer moeten doen'. Ze zei 'ik heb er geen hekel aan, het is ook wel gezellig'. Henk zei 'daar heb je Moe weer'. We zijn met de kinderen wezen lopen, dat was ook gezellig. Toen we terug kwamen was er alweer visite, en dat bleef maar doorlopen. Erg gezellig. Ik heb later de kinderen naar bed gebracht, die waren door het dolle heen. Om 22:30 uur zijn wij weer naar huis gegaan.
21-07-1986. We zijn voor controle naar het A.Z.U. geweest, en verder naar Arie. Die had een snipperdag. 's Avonds wezen chinezen en toen met een dikke buik weer naar huis.
22-07-1986. Marja was om 10:00 uur met de kinderen bij ons. Na de koffie zijn we met z'n allen naar het zwembad geweest. Toen hebben we om 13:00 uur bij ons pannenkoeken gebakken. De kinderen hebben nog in de tuin gespeeld. Om 16:00 uur gingen ze weer naar huis. Weer erg van het stel genoten.
27-07-1986. Vandaag zijn Cor en Gré van de Ploeg geweest. Ons huis leek wel een bloemenzaak, en de kelder een groentezaak. We zijn de bossen in geweest, daar genieten ze volop van. Het was 25 gr. dus ook heerlijk in de tuin gezeten. Om 20:30 uur reden ze weer weg. Toen heb ik de vaat gedaan. We kunnen weer terug zien op een fijne dag. Jammer voor de bloemen dat we steeds buiten zitten.
28-07-1986. Marja belde vanmorgen, het wordt vandaag weer 28 gr., zullen we weer gaan zwemmen? Nou dat was tegen geen dove gezegd, dus we hebben ons weer op De Zwoer vermaakt. Meteen afgesproken dat we morgen naar de duinen zouden gaan. Ze waren er om 10:00 uur. De schoppen en emmertjes mee. We hebben in een kuil zitten eten, en toen we om 16:00 uur naar huis gingen wilde Michel bij ons blijven, maar dat vond Marja niet goed. Nu hebben we afgesproken dat ze een donderdag bij ons mogen komen. Daar zien we nu weer naar uit.
31-07-1986. Henk en Marja hebben de kinderen gebracht. We hebben eerst met elkaar een boterham gegeten en toen nog met ze in de tuin gebald. Om 20:30 uur gingen ze naar boven. We hebben ze niet meer gehoord. Ik ging nog even kijken toen ik naar bed ging. Wat een schatjes als ze slapen, maar ook als ze wakker zijn.
01-08-1986. We zijn na het ontbijt naar Wil en Cees geweest. Die zijn vandaag 40 jaar getrouwd. Ze doen er niets aan, maar ze vonden het wel leuk dat we even kwamen. Vooral dat Michel en Petra er bij waren. Die waren nog nooit bij hun geweest. Na het rusten zijn we naar het Jagershuis geweest. Ik hield mijn hart vast, Wim ging steeds met Petra over de touwbrug. Als ze maar klimmen kan. Ik heb Michel gedraaid in de molen. We hebben ons daar best vermaakt. Later allen nog een coup ijs genomen, maar dat was te veel, ze konden het niet op. Op de weg terug stond er een ijscoman langs de weg. Toen zei Michel 'mogen we een ijsje?' Wim zei, je hebt hem net niet opgegeten'. Toen zei hij 'deze lust ik wel'. Je kunt een kind nooit volgen. Om 18:00 uur waren we weer thuis. Ze hebben heerlijk gegeten, en ik heb later het bad gevuld en daar hebben ze tot 20:00 uur in gezeten. Toen zei Michel tegen mij 'Oma een likijsje had ik liever'. Ik zei 'had dat daar gezegd, want voor dit geld had je drie likijsjes gehad. Och je had hem moeten zien kijken.
02-08-1986. We zaten al om 08:00 uur aan het ontbijt. De tassen gepakt en de scheppen en toen naar het bos. Petra en Michel zaten al gauw in een boom, zo klein als ze zijn. Wim was maar aan het graven, een hele diepe kuil, met aan de kanten een zitlaag. We hebben er in gezeten om wat te drinken. En toen viel er een laag naar beneden. Wim begon te mopperen en daar moesten ze zo om lachen, en ze werden toen zo baldadig, ik zei ga hem maar weer dicht gooien. Daar heb ik me zo druk mee gemaakt zei Wim. Als ze maar lol hebben, en dat hebben we gehad. Toen we thuis kwamen hebben we pannenkoeken gegeten. En het bad weer vol laten lopen. Toen ze er in gingen werden ze weer baldadig. De douche was al gauw een zwembad. Ik mopperen, en toen zei Wim 'als ze maar lol hebben'.
03-08-1986. Het is 30 gr. we zijn maar niet naar de kerk gegaan. We zijn naar de Heidetuin gelopen. Het was teveel voor Michel. Hij wilde ook steeds in de wagen, en na het rusten hebben we een tent in de tuin gemaakt, en er ook in gegeten. Toen ik ze weer klaar maakte om naar bed te gaan wilde Petra naar huis. Ik zei 'nog één nachtje slapen', en dat nam ze. Ze sliepen zo, en het was erg heet boven. Later begon het te onweren, in ging even bij ze zitten, maar ze werden niet wakker.
04-08-1986. Om 10:00 uur was Marja er. Toen zijn we met z'n allen naar het zwembad gegaan. We zijn niet naar het buitenbad geweest. Het was erg bewolkt. Om 14:00 uur waren we weer thuis. De tassen gepakt en met z'n allen naar de Jagersdreef. Toen we weer weg wilden gaan wilde Petra weer met ons mee. Dat hebben we maar niet gedaan.
07-08-1986. We zijn vanmorgen om 09:30 uur op de fiets gestapt naar Utrecht. Arie ging om 17:00 uur de lucht in naar Kreta. We hebben hem naar de trein gebracht. Hij had er goed zin in, en wij ook.
08-08-1986. Heerlijk geslapen en inkopen gedaan. Toen belde Arie dat alles goed was, en dat er een brief zou volgen. Later belde Marja of we al wat van Arie hadden gehoord.
10-08-1986. We zijn in de Dom wezen kerken. 's Middags de omgeving wezen verkennen.
11-08-1986. Wezen vissen maar niets gevangen. Ik heb later het brood maar aan de eendjes gegeven en later heerlijk haring wezen kopen.
13-08-1986. We zijn wezen fietsen, en toen kwamen we langs de plek waar Wim had staan vissen en een man haalde er net een hele grote uit. We hebben er naar staan kijken. Wim vertelde dat hij gisteren niets had gevangen. We zijn tot de Tienhoofse plassen geweest, en over Breukelen weer terug. Toen we thuis kwamen hadden we 37 km. gereden. Volop genoten. Michel belde nog, dat was er leuk, ze worden al zo groot. Nog even met Marja gebabbeld.
14-08-1986. Vandaag naar Herman geweest die was jarig. Over de Blauwkapel weer naar huis, dat hadden zij gezegd en het was waar, een mooie rit.
15-08-1986. Vandaag is Marja geweest met de kinderen, we hebben gezellig lopen winkelen en toen hebben we gechineesd, dat was voor ons het eerst met Michel en Petra. Ze waren zo lief, en ze hebben heerlijk gegeten. Om 19:30 uur zijn ze met de bus weer naar huis gegaan. Het is een hele fijne dag geweest.
22-08-1986. We werden vanmorgen verrast door een brief van Arie uit Kreta. Hij vermaakt zich goed, en wij ook. Marja belde nog en ze had een kaart gehad. Ze vertelde dat Michel met Ron en Bert was wezen vissen. Ze hadden Michel wat afgeleid en een klein visje aan zijn haak gedaan. Michel was zo blij dat hij beet had. Hij is er later de hele buurt mee rond geweest om zijn visje te laten zien. Hij zal nog wel meer worden gepakt met de grote neven. Ze vertelden dat Michel een Donderdag naar de oogarts moet.
23-08-1986. Vanmorgen om 09:00 uur op de trein gestapt naar Hilversum, daar was een Zoeklicht dag. Gert en Hermien waren er met een groot koot. Daar hebben we van gesmuld, en zo vliegen de dagen maar om.
25-08-1986. Om 10:00 uur waren we al op de Biltstraat, en even later stapte Marja al uit de bus. Michel moest naar de oogarts, wij hebben op Petra gepast toen ze naar binnen gingen. Hij was weer vooruit gegaan. Toen zijn ze op de bus gestapt en wij hebben vooruit gereden. De fietsen weer naar huis gebracht, en ik heb pannenkoeken gebakken en toen naar de Dom wezen kijken. Daar stond een grote raket tegen aan. Wij zijn in de Domkerk geweest. Om 17:00 uur hebben we ze weer naar de bus gebracht. Ze kwamen thuis en toen liep Gien in de tuin toen Michel zei 'we zijn naar Opa en Oma in het buitenland geweest'. Ik hoor Gien al lachen.
30-08-1986. Het huis is schoon. We hebben heerlijk bij Noord Brabant zeetong gegeten. En na het rusten hebben we de koffers weer op de fiets gedaan. De vakantie is weer om. Roestie stond voor het raam naar ons te kijken, dan zou je zo graag willen weten wat er in de kopje om gaat. We waren net binnen en het begon te onweren en te regenen. We waren weer behouden thuis.
's Nachts om 02:30 belde Arie dat hij er weer was. Nu konden wij weer rustig en voldaan slapen.
31-08-1986. Het is 10 gr. dat zal Arie wel tegenvallen. Om 15:00 uur kwam hij ons de belevenissen van Kreta vertellen. Later kwamen Marja en Henk en Michel op de fiets, voor het eerst in de Oosterstraat. Dat was voor hem en voor ons een hele gebeurtenis, en weer een stap naar zelfstandigheid. We hebben een fijne Zondag gehad. Om 22:15 uur hebben we Arie naar de bus gebracht.
01-09-1986. Weer wezen zwemmen, dat moest wel weer even loskomen na vier weken. De meesten waren weer terug van vakantie, dus er is ook veel gebabbeld en gelachen.
05-09-1986. Er was braderie op de Traay, erg gezellig, en er reed ook een paardentram. Wij een rondrit door Driebergen gemaakt, wat hebben we gelachen als we een bekende zagen maar zwaaien.
09-09-1986. Marja is vandaag voor het laatst met Petra op de koffie geweest. Want ze gaat donderdag voor het eerst naar school. De kleintjes worden groot.
11-09-1986. Petra is vandaag 4 jaar geworden. We hebben haar uit school gehaald, toen heb ik foto's gemaakt. Ze had een poppenwagen gekregen waar ze erg wijs mee was. Ze is de hele dag erg verwend en het was weer gezellig druk.
17-09-1986. We hebben 30 km. gefietst en op de terugweg kwamen we door Zeist, toen zagen we een mooie kast voor de achterkamer, en die hebben we gekocht. Toen hebben we Henk gebeld of hij onze kast wil ophalen voor Michel op zijn kamer. Want ze komen morgen de nieuwe brengen en we hebben geen plaats voor twee. Marja heeft hem graag, hij hoort bij die andere die Michel al heeft.
19-09-1986. Het is Zaterdag, we zijn van 10:0 uur tot 16:00 uur op het Hoge-Licht geweest. We hadden Henk gesponsord voor ƒ 10,00. Maar we hadden nooit gedacht dat hij er tien zou lopen. Marja kwam later en die zei 'ik doe ook mee' en die liep er twee op haar naaldhakken. Michel en Petra hebben een baan gelopen, dat was een dure grap, maar het was voor het goede doel. Henk maakte het nog goed door te zeggen 'dit wordt teveel voor mijn schoonouders'. Dus niet alles is betaald. Maar het was daar erg gezellig, zo een eenheid.
20-09-1986. We zijn wezen kerken in het Hoge-Licht en bij Marja koffie gedronken en gekeken hoe of onze gele kast op Michel z'n kamer stond. Hij was er blij mee, nu kan hij daar z'n speelgoed in doen en wat leggoed. 's Avonds zijn we naar Ada geweest. Alvast voor haar verjaardag. Want op de dag zelf is de kamer te klein met haar kinderen plus klein en verloofden.
23-09-1986. We hadden vrij reizen en zijn naar Den Haag geweest, en met de tram naar Scheveningen en daar was volop zon. Heerlijk op het terras gezeten, en een strand wandeling gemaakt. Weer terug in Den Haag hebben we tong gegeten. En toen naar het Binnenhof daar hebben we een debat meegemaakt. Dat was erg interessant. Om 20:30 uur waren we weer thuis.
25-09-1986. Het is vandaag Zusterdag in de Morgenster. We waren met 150 zusters uit het hele land. Marlet had soep voor ons gekookt, en die ging er graag in. Wim is om 15:00 gekomen en heeft ons geholpen met het opruimen. Ze vroegen 'waarom bij je er niet geweest?' Wim zei 'omdat ik geen zuster ben'.
27-09-1986. We hebben 14 km. gefietst. Om 17:00 uur kwam Arie. Na het eten hebben we dia's bekeken van Kreta. Daar had Arie eerst van genoten, en nu wij, en hij ook weer.
28-09-1986. Uit de kerk is Familie Van de Velde bij ons geweest. 's Middags zijn we wezen fietsen met de Familie Westerhoff. Michel op zijn eigen fiets, een hele beleving voor hem, maar ook voor de ouders en grootouders. Wat genieten we toch van ze, ik waardeer het steeds weer.
02-10-1986. We hebben bij Marja opgepast en de kinderen naar bed gebracht. Michel slaapt vannacht voor het eerst in Arie zijn bed, daar was hij erg trots op. Hij zei 'nu ben ik groot, over acht nachtjes slapen ben ik 6 jaar. Hij dook er zo lekker in.
03-10-1986. Ik had wel kunnen blijven slapen want vanmorgen om 10:00 uur was ik alweer bij Marja. Ik heb haar haar gepermanent. Daar heeft ze nu tijd voor nu de kinderen naar school gaan. Ik heb later Petra uit school gehaald, want het haar was nog niet klaar, maar toen ik naar huis ging zat het mooi. Dat is alweer verdiend. Wim had het huis gezogen. Toen wijn we 's middags wezen zwemmen, en om was de dag alweer.
06-10-1986. We kwamen in het zwembad en toen was Marja er met Fien, ze zijn later met ons meegegaan en koffie gedronken, en Gien was weg van de schilderijen. 's Middags heb ik Ada gepermanent en dat is goed gelukt.
07-10-1986. We zijn naar de oogarts geweest, ik moet een nieuwe bril hebben. Wim niet, dat scheelt weer in de portemonnee. We hebben bij Marie in Zeist thee gedronken. Naar een nieuw montuur wezen kijken, over twee dagen kan ik ze ophalen.
10-10-1986. Michel is vandaag 6 jaar geworden. Hij is wel naar school gegaan maar kon niet eten van de keelpijn. We hebben hem uit school gehaald, maar hij was heel niet goed. Hij had 40 gr. koorts en is toen op de bank gaan liggen. De vriendjes zijn afgebeld. Marja loopt ook met een dikke keel. Het was heel zielig voor Michel. Om 21:00 uur is Marja ook naar bed gegaan, en de visite bleef maar zitten. Wij hebben zoveel mogelijk alles opgeruimd en zijn toen maar met Oma Westerhoff meegefietst.
11-10-1986. Na het ontbijt zijn we even bij Marja wezen kijken. We kwamen als geroepen want Marja was ook ziek. Wim heeft alles gestofzuigd en ik opgeruimd. We hebben Petra maar mee genomen want het is Zaterdag en Henk zou de boodschappen doen. 's Middags zijn we naar Cor geweest want die was jarig. Petra heeft met Paulette gespeeld, en heeft zich goed vermaakt.
12-10-1986. Petra heeft heerlijk geslapen. We zijn niet naar de kerk gegaan. We hebben Marja gebeld en die zei Henk is naar de kerk, en Michel en ik liggen samen op de bank. Wij zijn het bos in geweest, en na het rusten naar de herten. We kwamen om 17:00 uur weer thuis en toen wilde Petra naar huis. Henk heeft haar weer opgehaald, ze vloog hem om de hals, om daar mee te zeggen jou heb ik nog.
14-10-1986. We hebben even naar Marja gebeld. Michel was weer beter. Maar met haarzelf wilde het nog niet zo. Ze wilde niet hebben dat wij kwamen dus zijn we over Bornia gefietst, en daar zijn we verdwaald. Het begon al te schemeren. We hoorden een trein en zeiden laten wij die richting gaan, dan kunnen we misschien langs de baan zien welke kant we op moeten. Zo gezegd zo gedaan. We moesten soms de fiets dragen over bergjes heen, en toen we de spoorbaan hadden waren we zo weer thuis. Het was wel spannend.
15-10-1986. Het wil nog niet met Marja. We hebben de kinderen opgehaald zodat ze eens in bed kan blijven. Wij zijn met ze naar het bos geweest, daar gaan ze graag naar toe. Later nog zitten dominoën en toen naar bed. Ze sliepen zo.
16-10-1986. Na het ontbijt zei Wim, wat zullen we nu gaan doen. Ik zei eerst de vaat wassen. Nou de kinderen zeiden naar het bos. Dus wij weer het bos in. We hebben twee uur gelopen. Ze waren zo moe toen we thuis kwamen lagen ze zo op de bank. Ik heb pannenkoeken gebakken, wat hebben ze gegeten. En toen zijn we met z'n allen wezen rusten. Om 16:00 uur naar de bakker, ze mochten wat lekkers uitzoeken. Je had die begeerde smoeltjes eens moeten zien, of ze nooit wat kregen. Daarna in het bad geweest en de haren gewassen. T.V. gekeken en het lekkers opgesmuld. De dag is omgevlogen.
17-10-1986. We hebben allen goed geslapen, en nog wat gestoeid en toen naar beneden. Na het ontbijt hebben we met de Lego gespeeld. We kunnen niet naar buiten want het regent. Ik zei zullen we bij Calimero gaan eten? Wim wilde dat niet, maar de kinderen vonden het wel leuk. Dus wij met z'n drieën met de paraplu's op er naar toe. Heerlijk gegeten en Michel vroeg waarom vind Opa dit niet leuk. Ik zei vraag dat zelf straks maar aan Opa. We hebben voor Wim patat en een croquet meegenomen. Ik heb zo van ze zitten genieten. Om 18:00 uur heeft Henk ze weer opgehaald. Het had Marja goed gedaan.
25-10-1986. Wim is bij Marja oppassen want ze zijn naar Boxmeer, ze zijn 25 jaar getrouwd. Ik heb keelpijn en hoofdpijn.
26-10-1986. Marja kwam even bij me kijken, met een grote bos bloemen omdat ik niet goed was en voor Wim dat hij had opgepast. Ze had weer veel te vertellen. De tijd vloog om.
30-10-1986. We zijn naar Utrecht geweest, en 's avonds bij Arie. Hij heeft ons later naar de trein gebracht.
31-10-1986. Ik ben naar Ada geweest, haar haren gedaan en toen ik thuis kwam had Wim het huis alweer schoon. 's Middags zijn we wezen zwemmen. Michel had les en ging voor het eerst in het diepe. Je weet niet wat je ziet dat kleine kopje boven water. Later zei Marja, want die zat achter het glas te kijken, dat ze het eng vond. Toen Michel met lessen klaar was heeft hij nog wat met ons gezwommen.
01-11-1986. We zijn vanmorgen opgehaald voor een ledenvergadering in Rhederoord en 's middags een dienst met avondmaal. Dat was erg fijn. Om 17:00 uur waren we weer thuis. Even gerust en toen even gaan lopen.
08-11-1986. De kinderen zouden komen en toen belde Marja op dat buurman Henk de kinderen zou brengen, want Henk kon niet weg want de politie zou komen omdat ze hadden ingebroken in zijn auto. De radio was er uit, en de hele auto met glas. We zijn met de fiets naar het weilandje wezen ballen, en later naar de Hogebrug. En na het rusten zijn we nog de duinen in geweest.
09-11-1986. We hebben allen goed geslapen, ze zijn nog even bij ons in bed gedoken. En na het ontbijt zijn we het bos in geweest. Heerlijk kip gegeten en na het rusten met de Lego gespeeld. Toen kwamen Cor en Aart, dat vonden ze helemaal niet leuk. Wij gingen naar voren toe, maar ze waren het toen gauw zat en gingen klieren. Ik schaamde me wel. Ik was blij toen Henk en Marja kwamen, ze waren toen weer heel lief. Om 17:30 uur gingen Cor en Aart weer weg, en later Henk en Marja en de kinderen. Toen was het zo stil, we hadden ons brood op toen belde Arie. Ik zei het is zo stil nu alles weer weg is. We hebben gezellig gebabbeld.
12-11-1986. Jaquelien gaat vandaag trouwen, en Marja en Henk zijn getuigen. Wij hebben de kinderen uit school gehaald. En weer naar school gebracht, en om 15:00 uur weer opgehaald. Ik kan me indenken dat Marja zegt het is zo weer om. We hebben met z'n allen thee gedronken en spelletjes gedaan. Om 19:00 uur naar bed gebracht, en een half uur later waren ze alweer beneden, ze konden niet slapen. Nou weer naar boven en toen hebben we ze niet meer gehoord. Om 23:00 uur waren ze weer thuis. En toen was er nog veel te vertellen.
13-11-1986. Het is vandaag een drukke dag geweest, verkoopdag wel gezellig. De opbrengst was ƒ 1.282,70. We gingen allen voldaan naar huis.
15-11-1986. We zijn maar druk met het oppassen, we doen het graag. Marja moest met Michel naar de oogarts en Wim heeft de kamer en trap gestofzuigd. We deden de deur dicht en daar liep Petra in de tuin van Ans, en zei tegen ons dag, ik ben bij Ans en daar eet ik ook, en ze liep door. Het was net of we een emmer water over ons kregen, zo koel liep ze door. Op weg naar huis hebben we wel erg gelachen, nog even en ze hebben ons niet meer nodig, daar zullen we nog maar niet aan denken. Marja belde later dat ze weer thuis was en dat Michel weer vooruit was gegaan, ook weer reden om dankbaar te zijn.
21-11-1986. Ada's haar gedaan want ze moet naar Guus die zijn morgen 25 jaar getrouwd. Op weg naar huis ben ik mijn bril op wezen halen, dat was een rib uit mijn lijf. De glazen waren 346,00 per stuk en compleet 940,00.
26-11-1986. We zijn naar Hilversum geweest. Voor Wim een pak gekocht en voor mij een pakje. We staan er weer mooi op met de Kerst. En toen zijn we gaan chinezen.
28-11-1986. Weer wezen zwemmen en Michel had weer les. Nu moest hij in het diepe springen, hij deed het goed, en Marja zat achter het glas met een rood hoofd. Er komt veel kijken voor ze groot zijn. Ze had de zenuwen, haar kind in het diepe. We hebben weer erg genoten, en Marja vroeg of ze morgen bij ons mochten komen. Daar leven we nu weer naar toe.
29-11-1986. Om 11:00 uur werden de kinderen gebracht. We zijn naar de Hogebrug geweest, en later pannenkoeken gebakken. Na het rusten een tent in huis gemaakt, en ik zat met ze onder de tafel mijn thee op te drinken. Later nog een spelletje in de tent, en toen ze 's avonds naar boven gingen waren ze door het dolle heen. Ik dacht dat wordt niets, maar ze waren zo vertrokken. En ze hebben geslapen tot 08:00 uur. Uit de kerk kwamen Henk en Marja ze weer ophalen, voorbij was het feest.
02-12-1986. We zijn naar Utrecht geweest, en bij Arie in huis belden we naar de zaak of hij vanavond thuis kwam. Maar hij had een afspraak. We hebben wat snoep van de Sint achter gelaten en weer naar huis gegaan. Het was wel jammer, dat heb je als je zonder afspraak gaat.
05-12-1986. Henk heeft ons om 18:30 uur gehaald voor het Sint vieren. Oma Westerhoff was er ook. We zijn allen goed verwend, en het was erg gezellig.
10-12-1986. Wim is ziek, hij moet erg veel hoesten. Hij ligt al 4 dagen op bed. Ik heb nu maar de dokter gebeld. Hij heeft hem beluisterd, er zat gelukkig niets vast. Hij heeft medicijnen gehad. We hebben vanavond samenkomst, en toen heb ik maar Melissen gebeld en toen hebben we samen de stoelen klaar gezet.
13-12-1986. Wim is weer opgeknapt, en Arie is geweest, en we hebben hem later weer samen naar de bus gebracht. De volgende dag kwam er een prachtig kerststuk van Arie. Dat doet hij altijd zo vroeg, dan kun je er langer van genieten zegt hij, en dat zullen wij wel doen. Ik heb Kerst uitnodigingen zitten typen, en later samen nog rond wezen brengen.
17-12-1986. We zijn met z'n zessen naar de Morgenster geweest, daar hebben we een kerstboom neergezet, want we vieren het vanavond met de kinderen van de club.
18-12-1986. Ik ben naar de krans geweest, en toen ik de inleiding had gedaan schonk Mevrouw Gaikhorst de thee in en toen gaf ik ze allemaal een pakje, en daarin zat een kaarsje met standaard. Die hadden we in Spanje gekocht. Ze waren er erg wijs mee, en een doosje chocolade.
19-12-1986. Henk en Marja hebben de kinderen gebracht, want ze hebben een gezellig avond van de zaak, en daar blijven ze ook slapen, in een hotel. Wij hebben spelletjes gedaan, en om 19:30 uur gingen ze naar bed. Om 22:00 uur kwam Michel naar beneden. Hij keek ons met grote ogen aan, we hebben maar niets gezegd, ik heb hem weer naar boven gebracht, en heb een poosje bij hem gezeten. Hij was erg onrustig, maar sliep toch weer gauw in. Ik hoop mar niet dat hij hetzelfde als Arie heeft. Ik ben ook maar naar bed gegaan want ze liggen samen op onze kamer. Hij heeft de hele nacht doorgeslapen. En de bedden weten weer dat ze zijn geweest. Ze sprongen van ons bed op de kermisbedden. Het regent, we hebben domino gespeeld en met het knikkerbord. Later pannenkoeken gebakken, en toen kwam Melissen en die vroeg 'zijn ze lekker?' Michel zei 'nee, van papa wel'. O wat heeft Melissen staan lachen. Hij zei de kinderen zeggen de waarheid. Nou dat zal Melissen mij wel mee plagen, reken maar. Om 18:00 uur zijn ze weer opgehaald.
22-12-1986. We zijn niet wezen zwemmen want ik ben naar Ada geweest, ze is ziek. Ik heb voor haar gewassen. Ze heeft erg veel pijn. Wil belde en zei 'Mam de dokter komt zo, ik heb hem gebeld. Ik heb er maar op gewacht, en de dokter zei dat ze morgen voor onderzoek naar het ziekenhuis moet. Ik heb gezegd dat ik met haar mee zou gaan.
23-12-1986. Om 08:00 uur zijn we met een taxi naar het ziekenhuis gegaan en ze hebben haar gehouden. Ik heb haar even naar de zaal gebracht, want dit is voor het eerst dat ze in een ziekenhuis ligt. Ze was zo ziek dat ze alles goed vond. Maar was wel erg flink. Ik was om 13:00 uur in de Berkstraat want daar stond mijn fiets. Ik heb toen Willie gebeld, en die zou Guus bellen.
25-12-1986. Er ligt sneeuw, dat is wel gezellig op Kerstmorgen. We zijn naar de kerk geweest, en 's middags hebben we een taxi genomen en zijn we naar Ada in het ziekenhuis geweest. Ze weten nog niet wat het is. Om 17:45 waren we weer thuis. De T.V. was mooi, naar alle omstandigheden toch een fijne dag gehad.
26-12-1986. Heerlijk uitgeslapen, en om 12:00 uur heeft Henk ons gehaald, en Arie zat al in de auto, dat was een verrassing. We werden verrast met koffie en gebak. Henk ging later de keuken in. Ik heb spelletjes met de kinderen gedaan, en Wim en Arie zaten voor met Marja te babbelen. Het was erg gezellig. Om 17:00 uur gingen we aan tafel, we wisten niet wat we zagen. Een kok zal het Henk niet verbeteren. Het was af, wat hebben we gesmuld. Na het diner gingen de kinderen naar bed, we schrokken dat het al zo laat was. De dag is omgevlogen, om 23:00 uur waren we weer voldaan thuis.
30-12-1986. Henk en Marja en Mevrouw Westerhoff hebben de kinderen gebracht. Ze gingen met Mevrouw Westerhoff naar Veenendaal. Het regent, dus wij hebben spelletjes gedaan, en later pannenkoeken gegeten. Na het rusten hebben we weer een tent in de achterkamer gemaakt. We hebben ons best vermaakt.
31-12-1986. Ze werden om 08:30 uur pas wakker. Na het ontbijt heb ik appelflappen gemaakt. Die vinden ze heerlijk. Om 18:00 uur heeft Henk ons met de kinderen opgehaald. Zij gingen naar bed, en wij gingen met Henk mee naar de kerk, en toen hebben we bij hun oud en nieuw gevierd.  Arie en Oma Westerhoff waren er ook. Het was erg gezellig. Om 23:45 uur hebben we de kinderen uit bed gehaald. En toen naar het vuurwerk staan kijken. Toen kwamen later de hele Familie Van Ee en Kramer. En de buurt liep af en aan binnen. Het was een gezellige drukte. We zijn om 01:45 naar huis gegaan.