Dagboek van Martha 1996

Klik op de player om te luisteren naar de tekst terwijl u hieronder de foto's bekijkt.
01-01-1996. Om 10:30 uur waren we weer beneden, en 's middags kwamen de Westerhoffjes Nieuwjaar wensen. Michel en Petra waren tot 02:00 uur buiten geweest, en Marja vertelde dat Arie al vanaf de Kersdagen met hoofdpijn liep. Later belde ik Arie, en toen zei hij 'Ik ga toch niet klagen als je elkaar Nieuwjaar wenst', dat is waar.
03-01-1996. We moesten even weten of Arie ziek was, maar hij nam niet op, dus was hij wel werken. Dus 2 minuten ingesproken.
07-01-1996. Het is weer spiegelglas, dus weer niet naar de kerk. Het regent en Henk heeft ons gehaald, want we hadden het nieuwe bankstel nog niet gezien dat ze 27 december hadden gekocht. Nou het staat erg royaal. Petra had een permanent in het haar. Dat stond haar zo goed, dat ik steeds naar haar moest kijken. Zo'n lekkere meid. Later kwam ze met Michel naar beneden. Ze had een cavia gekocht en een grote kooi, daar kunnen er wel 10 in. Hij heet Stoffel, dat heeft Michel bedacht, want hij zei hij is net zo donzig als je pantoffel. Toen naar Michel zijn kamer geweest, want de kleine bank van beneden staat nu op zijn kamer. Om 18:00 uur waren we weer thuis. Het had ons goed gedaan na zoveel dagen in huis zitten.
15-01-1996. Marlies van Drie belde op of het goed was dat ze kwamen. Om 19:30 uur stond ze met Tiesta voor de deur, wat een lengte, net als Arie. Ze had een prachtig boeket gele rozen. Ik zei dat is te gek voor een student. We hebben het erg gezellig gehad, en ze vertelde nu ze het huis uit was dat ze nu ook maar, na de stage, samen ging wonen. Ze heeft al 5 jaar een vriend, en dan is ze 22 jaar, en nog een jaar dan is ze klaar.
07-02-1996. We zijn weer wezen zwemmen het is vier weken gesloten geweest, wegens renovatie. Maar in mei wordt het officieel geopend. Wil was er ook met de bus, en terug heeft ze bij ons koffie gedronken. Ik bij Wim achterop, daar had hij wel moeite mee, en Wil op mijn fiets. Wim heeft haar later naar de bus gebracht, en we hebben allen weer een fijne morgen gehad. 's Middags hebben we zo veel mogelijk de voorkamer leeg gehaald, want Wim gaat behangen en het plafond witten.
08-02-1996. Het plafond is weer mooi wit, en later in de achterkamer t.v. gekeken. Ook gezellig.
09-02-1996. We hebben samen het behang er af gehaald, en Wim heeft de gaten met gips dicht gemaakt, een hele klus. 's Avonds belde Arie als er morgen geen sneeuw lag, wilde hij komen. Ik zei, we hebben nog nooit nee gezegd, maar we zien het niet zitten, en toen hebben we het verteld hoe wij er bij zaten. Weer bijgepraat. Arie zei, dat hij het weekeinde zich ook wel zou vermaken.
11-02-1996. Henk heeft ons opgehaald want ze hadden een nieuwe eethoek gekocht. Het was erg mooi. Ze zitten er weer erg mooi bij. Michel had samen met Henk een computer gekocht. Ik heb even boven samen met Michel gezeten. Hij liet zien wat Petra had getekend, het was erg mooi. Henk kwam weer boven toen ben ik weer weg gegaan, want beneden was het ook gezellig. Marja had vanmorgen bij de jeugdgroep gitaar gespeeld, en dat lied ze horen. Toen we naar huis gingen kregen we erwtensoep mee, dus morgen een makkelijke dag.
12-02-1996. Wim heeft de muur behandelt tegen vocht, en nu mogen we 8 uur niet in de kamer komen vanwege de lucht. Toen heb ik Marja gebeld, want ze is naar Utrecht geweest om de spataderen te laten spuiten. Ze had veel pijn. Nog voor de courant zitten typen.
15-02-1996. We zijn vanmorgen begonnen met het behangen. 6 banen zitten er al op, en nu zijn we het zat. Ik smeer in en Wim plakt ze op. 's Middags doen we niets, en om 22:00 uur lagen we onder de wol.
23-02-1996. De kamer is klaar. Alle eer voor Wim. Het was een hele klus. We zijn naar de kweek geweest voor planten en die heb ik later in een mand gedaan, en toen naar voren en hem Wim aangeboden. Later kwam Ada nog kijken en die had ook een plant. 's Avonds kwamen Henk en Marja nog even aan, die waren naar Daan geweest.
02-03-1996. Arie is geweest, we hadden hem niet meer gezien vanaf de Kerst. We werden weer erg verwend met een boeket en snoep. Een hele fijne middag en avond gehad. De volgende dag belde Arie en zei dat hij net als wij in Ede Wageningen stond, dus ook de verkeerde trein genomen. Hij heeft toen een taxi naar huis genomen. Hij had ons nog zitten plagen, en nu gebeurde het hem zelf. Henk en Marja kwamen binnen onder het bellen, toen heeft Henk nog met Arie zitten babbelen, en ik heb met Marja een prachtig boeket rozen in de vaas gezet. Ook voor de mooie kamer. Het staat wel feestelijk. Petra zei dat ze vakantie had, of ze mocht komen logeren. We hebben afgesproken voor dinsdag, en daar kijken we weer naar uit.
05-03-1996. Henk en Marja kwamen haar brengen, ze had Backgammon bij haar, dat spel hadden we in 1994 met de Sint gekregen maar we konden het niet spelen. Nu had Petra het geleerd van Nicole, en toen Henk en Marja weg waren heeft ze het mij geleerd. Om 23:00 uur gingen we naar bed.
06-03-1996. Allen heerlijk geslapen, en na het ontbijt heeft Petra orgel gespeeld. Ze had haar muziekboeken meegenomen. Toen ik met mijn werk klaar was hebben we weer spelletjes gedaan. 's Middags een fikse boswandeling en in het restaurant op het zwembad wat gebruikt, en waren we weer wat uitgerust. Na het avondeten heeft ze eerst Wim het spel geleerd, en die ging later t.v. kijken, en wij hebben ons achter vermaakt.
07-03-1996. We hadden het ontbijt al op, toen Petra beneden kwam. Ze zei ik was al wel wakker maar had nog geen zin om er uit te komen. We zeiden 'Je moet doen waar jij zin in hebt'. Ze heeft met Wim op viool en zei orgel gespeeld. Dat klonk erg mooi. Ik heb het opgenomen. Als ze weg is kan ik nog na genieten. Ik val in herhaling om deze dag weer door te geven, ze waren allen steeds het zelfde.
09-03-1996. 's Avonds werd ze opgehaald, we hadden ons nog niet verveeld. De dagen zijn omgevlogen. Het is wel weer even wennen de volgende dag. Het is zo'n gezellig kind.
11-03-1996. 's Avonds belde ik Arie, en toen zei hij dat hij zijn bed op de logeerkamer had gezet, want dat ze donderdag zijn nieuwe bed komen brengen.
14-03-1996. Arie had een snipperdag genomen, maar ik dacht ik zal maar laat bellen want hij zal wel druk zijn, en toen ik belde zat hij net te eten. Hij zou wel terugbellen. Hij heeft me wel nieuwsgierig gemaakt. Zo te horen is het af, ook een moderne eethoek. Ik zei als Pa zich weer wat beter voelt komen we. Hij zei het bed staat al klaar.
29-03-1996. Onze trouwdag was erg koud. We hadden nieuwe kleren gekocht, maar, niet alles aangedaan. En nu maar afwachten wat het wordt. Om 10:40 uur stond het busje voor. Arie begon te filmen en Henk liep te sjouwen met een zware doos waar een combimagnetron in zat. Het is weer te gek. Van Michel en Petra een prachtig boeket met rozen. En Petra had een kaart getekend met er op '45 jaar', en aan de achterkant 'Gemaakt door jullie allerliefste kleindochter Petra voor mijn lieve opa en oma die het al 45 jaar met elkaar uithouden'. Het is te groot om het in mijn dagboek te doen, dat is wel jammer. Om 11:00 uur reden we weg, en Arie maar filmen.
In Gouda daar was de eerste stop. Koffie gedronken met heerlijk gebak, en toen liepen Henk en Michel voorop, we dachten dat we weer naar de auto gingen maar ze gingen de zijkant van de Sint-Janskerk in. Intussen waren de anderen er ook, en toen keken we naar binnen, toen riep Henk kom maar verder. En de koster zei 'Dit zal dan wel het bruidspaar zijn'. Hij feliciteerde ons, en de organist ook. Toen kwamen we te horen dat hij voor ons zou spelen, eerst mochten we het orgel bezichtigen, en toen we weer terug in de kerk waren begon hij te spelen. Lied 17. Als ik maar weet dat hier mijn weg, door U Heer, wordt bereid. Ja wat er toen door mij heen ging van dank en herinneringen weet alleen mijn hemelse Vader. De koster vertelde van de historie in de ramen. We zijn 1½ uur in de kerk geweest. Wil je alles te weten komen dan is het wel een dag werk, want er zijn 70 ramen. Toen we weer buiten stonden zei Wim tegen mei 'Nou mijn dag kan niet meer stuk, wat een verrassing'. We hebben later nog poffertjes gegeten, erg gezellig. En toen weer in de auto naar Scheveningen naar het 'The sea life centres' een duur woord maar je loopt achter glas tussen de vissen, ook een hele belevenis. Later op Zeezicht koffie en fris gedronken. Henk heeft nog even met de kinderen langs de zee gelopen, wij hadden geen zin want het strand lag vol met buizen. Terug in de auto en langs de kade gereden, en intussen een restaurant gevonden. Uitzicht allemaal boten erg mooi, en heerlijk gegeten. En over Veenendaal weer naar huis. We stapten precies om 23:00 uur weer uit de auto, dus de klok was rond. We waren erg moe maar wel voldaan. Om 01:00 uur werd ik wakker, zo misselijk, nou dat heb ik er wel voor over gehad.
30-03-1996. 's Avonds belde Arie en zei 'Willen jullie het orgel nog eens horen, want ik ben met de film bezig'. Het klonk zo mooi door de telefoon. 'Zo, nu zijn jullie zo nieuwsgierig'. Alles nog even doorgepraat.
08-04-1996. Marja belde 'Komen jullie de 2e Paasdag bij ons?' Oma Westerhoff komt ook. We zijn weer voor het eerst op de fiets geweest, en toen we binnen kwamen zeiden ze dat Oma Westerhoff zich niet goed voelde. Na de koffie ben ik met Petra en Henk naar haar toe geweest. Ze was erg moe en klaagde over haar been. Om 16:00 uur is Henk haar eten wezen brengen. Wij hebben weer heerlijk gegeten. Het was een rijst tafel. En later nog de nieuwe wijk in gewandeld. Toen we thuis kwamen heeft Marja Wim voorgedaan hoe ze de soezen maakt. Want hij zegt al een jaar dat hij ze ook eens zal maken, en nu met onze nieuwe magnetron zal het wel lukken. We zullen het maar afwachten. Een uitgebreide broodtafel gehad, en om 21:00 uur zaten we weer op de fiets. Het was een fijne dag.
09-04-1996. Marja belde dat Mw. Westerhoff in het ziekenhuis lag op de hartbewaking. Dat was wel even schrikken.
20-04-1996. Ja hoor, het is er van gekomen. Een dagje Veenendaal. Arie stond aan de trein. Heerlijk weer, 21°. En dat na al die kou, dan wordt het wel weer gewaardeerd. Het was gezellig druk. Bij een banket zaak koffie met gebak gebruikt, en de markt nog over gelopen. Om 17:30 uur waren we bij Arie. Die had een nieuwe eethoek, en bed. En een prachtige logeerkamer. Nu kunnen jullie nog eens langer blijven, zei Arie. En een vernieuwde badkamer.
Toen hebben we de videoband bekeken. Erg geslaagd. Zo zie je maar weer, Henk de gave om de dag te regelen, en Arie om hem uit te werken. Zo werd het een mooie film van een onvergetelijke dag die we nog vaak zullen draaien.
Arie ging even eten halen, en Henk heeft ons om 22:00 uur weer opgehaald. Het is een fijne middag en avond geweest.
21-04-1996. We zijn naar het Hoge Licht geweest. Toen zei Marja dat Michel 4 scholletjes had gevangen, want hij was met Henk wezen zeevissen. Nou dat was tegen geen dove gezegd, we zijn met ze meegegaan. Ze waren schoon. Ik heb ze in de tafelgrill gedaan. Wim moest ze niet. Ik heb ze allemaal opgegeten. Heerlijk zo vers.
Marja zei nog dat Mw. Westerhoff een pacemaker krijgt, en Michel ging morgen werk zoeken voor een week. Dat ging van school uit.
28-04-1996. Weer voor het eerst uit de kerk met zijn allen buiten koffie gedronken. Ik zei tegen Michel 'Heb je al werk gevonden?' Hij zei 'Ja, maar ik zeg niet waar'. Maar na lang trekken zei hij 'Bij een fotozaak aan de hoofdstraat'. Dan komen we wel een foto rolletje kopen, grapje.
Mevrouw Westerhoff was weer thuis, bij Alie. Ze gaat weer vooruit.
06-05-1996. Wim is vandaag 75 jaar geworden. Hij is weer erg verwend. Het was te koud om buiten te zitten. Geert was helemaal komen lopen. 'Ja, ik moest toch mijn broertje van 75 wel even gaan feliciteren'. Nou dat werd erg gewaardeerd. We hebben weer heerlijk met zijn allen gegeten. Michel en Petra zaten met ons aan tafel. En Marja en Henk en Arie aan de tafel waar anders de kinderen zaten. Ze waren erg druk, en toen zei Michel, willen jullie aan de kindertafel wat rustiger wezen, nou daar werd erg om gelachen. Het was erg gezellig. Petra vertelde dat ze op de fiets naar Voorthuizen ging met de klas. Na het eten hebben we de film gekeken van ons 45 jarig jubileum. Om 22:30 uur hebben ze Arie naar het station gebracht, en zijn ze allen meegegaan.
16-05-1996. Vanmorgen kregen we een uitnodiging dat Arie ons 18 mei in Veenendaal verwacht. Ik heb de uitnodiging maar in de map gedaan, hij is zo mooi
18-05-1996. Henk stond om 15:45 uur voor. Toen zijn we met zijn allen in de auto geperst. We waren er in 20 minuten. Je kon zien dat hij ons verwachte. De koffie met gebak stond al keurig klaar, en dat ging er wel in. Toen kwam het cadeau. Een ligstoel en ligbank plus kussens, en van de kinderen een badstofhoes. Het was nog niet alles, nog een fles whisky. Nou dan vermaakt hij zich wel op het balkon. Om 18:30 uur zijn we bij 'De Gulle Pot' wezen eten. Dat is dichtbij. Nou dat was af. Echt Hollands, naar Wim zijn bekje. Om 23:45 uur waren we weer thuis.
19-05-1996. Vanmorgen belden we Arie en toen hij opnam had ik een bandje opgezet met 'Lang zal hij leven' en zei toen 'Wie zal dat zijn?' Arie lachen. Ik zei 'Je bent nu pas echt jarig'. Nog even bij gebabbeld.
07-06-1996. Michel is vanmorgen om 15:00 uur met de bus vertrokken, een dagje Parijs. Het is wel erg heet, het was vandaag 34 gr. We zijn 's avonds naar M&H wezen koffie drinken. Toen we thuis kwamen hebben we nog to 23:30 uur buiten gezeten.
26-07-1996. Henk en Marja en de kinderen waren op vakantie in Roemenië. Ze stonden in het plaatsje Ruda voor een dierenzaak. Ik zie het al in gedachten, Henk en Michel en Petra te watertanden, een hond, en Marja 'Nee'. Een klant in de zaak kwam een nest dieren brengen. En toen hij er later uit kwam gaf hij Petra een klein hondje, en ging weg. Daar stonden ze, wat nu? Het heeft zo moeten wezen. Ze hebben wat in de zaak voor hem gekocht, en zij kreeg de naam 'Ruda'. Daar stonden ze om 20:00 uur met de Kip voor. Ik zag Ruda en heb een foto gemaakt, en ik was gelijk verliefd op haar. Echt liefde op het eerste gezicht. Ze was vier weken jong, ze heeft de trouw datum van Henk en Marja. 24-06-1996.
08-06-1996. Arie heeft een lang weekeind ik belde of hij zich vermaakte. Hij zei 'Ik zat om 09:00 uur al heerlijk met ontbijt op het balkon. Toen ik hem belde was het 16:00 uur en 34°. Bij hem nog volop zon. Wij moeten naar binnen, want het onweert. Wim heeft voor beneden en boven horretjes gemaakt, dat is wel fijn.
15-06-1996. Marja belde dat Romy vanmorgen was gestorven. Ze is 17½ jaar geworden. Henk mocht haar van de dierenarts zelf begraven. Dat heeft hij met Petra gedaan. Ze ligt op het laantje wat Nachtrust heet. Dat vond Henk wel passen.
17-06-1996. Vandaag ben ik 68 jaar geworden. Van Wim kreeg ik een Walkman  met radio. Dat is wel fijn. De hele dag buiten gezeten. Van de Westerhoffjes deze vogel drinkbak. Erg mooi. En van Arie puzzelboekjes en geld, en rozen van M. en P. en een bloemenspuit.
Om 19:00 uur hebben we binnen gegeten. Het begon erg te waaien, later weer naar buiten want het werd erg rustig weer. Een fijne dag gehad. En nu zit ik te typen. Ik heb van het geld van Arie 3 kop en schotels gekocht en mapjes plus ordner, want ze waren al weer vol. Kleedjes voor de buiten tafels.
02-07-1996. Marja is vanmorgen op de koffie geweest. Ze had 3 gebakjes bij haar, en het was weer erg gezellig. Ja ze heeft vakantie. We moesten wel binnen zitten het is maar 14°. We kwamen weer tijd te kort.
Later belde Ada of het goed was dan kwam ze even met Willie. Die was 10 jaar niet geweest, dus die genoot van Wim zijn schilderijen. Toen ze weer weg waren hebben we nog een fietstochtje door de duinen gemaakt. Ik kreeg een stokje tussen mijn voorwiel en schoot over mijn stuur de kant in. Ik viel erg zacht in de bladeren, dat was wel mijn behoud. Maar mijn been bloede erg. Maar zo als altijd, had ik pleisters bij me. Mijn voorwiel was krom.
14-07-1996. Petra belde dat ze over was. Ik had wel in spanning gezeten, over Michel hadden we geen zorgen want die had trouw zijn huiswerk gemaakt. Nu hebben ze heerlijk vakantie.
19-07-1996. Marja is vandaag 42 jaar geworden. Om 16:00 uur zijn we naar haar toe gegaan. Mooi zonnig weer. Arie zat er al want die had 14 dagen vakantie. We zouden ook nog naar Arie gaan maar ik moet rust houden. Ik heb een oververmoeide voetpees. Het is erg pijnlijk. We hebben buiten gegeten, het was prachtig weer. Wel fijn voor Marja want nu blijft het huis schoon. Want alles is al gepakt. ze vertrekken morgen.
21-07-1996. Henk en Marja belden dat ze in Barandie stonden, en later weer verder zouden trekken. En Arie belde hoe of het met mijn voet was, en zei dat hij zelf niet goed was, keelpijn, dus bleef hij thuis. Want zijn bedoeling was geweest Veenendaal buiten om te verkennen.
24-07-1996. We belden vanmorgen Arie, want 's avonds kregen we geen aansluiting, en dat klopte want hij was met internet bezig geweest. Hij had het nog erg te pakken, we zouden nog naar hem toe gaan, maar hij had er zelf ook niet zoveel trek in, en dat moet kunnen, en om er naar toe te gaan en ziek te worden zagen wij ook niet zitten. Hij vermaakte zich wel maar daar had hij geen vakantie voor genomen.
30-07-1996. Arie is niet gaan werken, zijn vakantie is om, maar hij is nog koortsig. Ik zei wij gaan morgen naar Barneveld.
01-08-1996. Om 09:30 uur waren we in Barneveld, bij Meindert de fietsen gehaald, en toen naar Mien. Het was weer zo als altijd erg gezellig. Corrie van Tante Jans kwam ook nog op de koffie. Heerlijk gegeten en om 16:00 uur kreeg Mien visite, dus ze kon niet mee naar het kerkhof, want de steen was er en die wilde ik ook graag zien. En het graf van opoe en opa Bos was ook vernieuwd. Toen hebben we nog moeite gehad om het graf van Hennie te vinden, dus wij zijn nog naar Klazien geweest, de fietsen weer weggebracht. Meindert en Fennie hebben ons naar de trein gebracht. In Ede moesten we een uur wachten, daar hebben we wat gegeten. Om 22:00 uur waren we weer in de Oosterstraat, moe maar wel voldaan.
05-08-1996. Wind stil en naar Zandvoort geweest. Nog even in zee gelopen. Ik zou best wel weer een vakantie aan zee willen. In Zandvoort weer heerlijk gegeten en weer terug naar zee. We hebben weer genoeg zeelucht opgedaan.
10-08-1996. Op naar Veenendaal. Ik had tegen Arie gezegd dat we de trein van 09:47 uur uit Driebergen zouden vertrekken. Wim had het voor mij opgezocht voor ik Arie belde. Nu zie ik het verschil bus 08:28 uur. We hadden in ons hoofd 10:30 uur bij Arie, maar we stonden er al om 09:30 uur bij Arie voor de deur. Hij zei wat nou, jullie zouden om 10:30 uur komen. Hij was nog in nachtkleding, en was net klaar met zuigen. Hij zei ik moet nog gebak halen. O wat hebben we gelachen. Het is altijd wat met ons. We zaten even later heerlijk aan de koffie met koek. We hebben het gebak niet gemist, en toen de omgeving verkend en naar de kinderboerderij geweest.
Hij woont erg mooi, en een gezonde omgeving. Verder heerlijk op het balkon gezeten. Het was mooi zonnig weer. Arie had een vistaart die was heerlijk, en toen is Wim even gaan rusten. Om 16:00 uur zijn we naar binnen gegaan en heeft Arie ons de mogelijkheden van het internet laten zien. Dan zou ik er best een willen hebben. En om 19:30 uur stond de taxi weer voor. Om 20:05 belde ik Arie dat we alweer thuis waren.
17-08-1996. Om 15:00 uur stond Henk voor om ons naar Rhederoord te brengen voor een week vakantie. Het was mooi zonnig weer en 21°. Henk is mee naar onze kamer geweest. Een grote kamer met balkon, mooi uitzicht, allemaal groen, en in de verte de IJssel en Duitsland.
Henk heeft nog even met ons in de huiskamer koffie gedronken, en toen ging hij naar Veenendaal Arie halen, en wij hebben onze koffers uitgepakt en later een boswandeling, met de Friezen, en weer heerlijk bijgepraat. Het is een fijne groep.
19-08-1996. Een middag bustocht door de Betuwe, het stadje Buren, we gingen de bus niet uit in Buren. Later op de Goudsberg in Lunteren hebben we koffie gedronken.
21-08-1996. Om 09:00 uur vertrok de bus naar Ossenzijl naar de weerribben, daar kregen we een boottocht van een uur.
Dat was prachtig, en toen we terug kwamen stond er een broodtafel klaar. Toen zijn we doorgegaan naar Genemuiden, een tapijten fabriek bezocht. En daar kregen we koffie met gebak aangeboden, met video. Om 17:30 uur waren we weer thuis en stond de warme maaltijd weer klaar. Heerlijk zo aanschuiven, en heerlijk gegeten.
22-08-1996. Een vrije dag, ons in de bossen vermaakt.
23-08-1996. Naar de Heilige landstichting geweest. Het was een mooie tocht. We waren er al vaker geweest, alles nog hetzelfde, maar in de bus zie je meer als in de trein, en 's avonds een bonte avond gehad. Wat hebben we gelachen van de droge humor. Later onze koffers weer gepakt.
24-08-1996. Na het ontbijt kwamen Henk en Marja ons weer halen. Dat was een verrassing dat Marja er bij was, nu kon ze ook zien waar wij hadden gezeten. Henk is met ons naar Elten, net over de grens aan de Rijn gereden, koffie gedronken. Erg mooi uitzicht. Om 12:30 uur waren we weer behouden thuis. Een prachtig boeket op tafel en een kant en klare Nasi schotel. 's Avonds belde Arie, en die vertelde dat hij een nieuwe koelkast had, en dat de gordijnen al hingen.
08-09-1996. We zijn even naar Marja geweest, want Henk zit een paar dagen in Engeland. Ruda kwam ons al tegen, we hebben hem voor het eerst horen blaffen. Marja moest weg, ze had open dag bij Zwaan, nog even bij Petra boven geweest, en Michel liet nog een spelletje op de computer zien, en wij weer naar huis.
11-09-1996. Petra is vandaag 14 jaar geworden. Ze viert het een Zaterdag. Het was wel raar dat we haar niet zagen. We hebben haar gebeld.
14-09-1996. Henk heeft ons gehaald want het regent. Ook Oma Westerhoff. Het was erg gezellig, en heerlijk gegeten. Ze is weer erg verwend. Om 22:30 uur heeft Ron van Ee ons thuis gebracht.
10-10-1996. Michel is vandaag 16 jaar geworden. Hij heeft het een Zaterdag gevierd, dan had hij niet zoveel huiswerk. Hoe vroeg van allen geld, hij is aan het sparen voor een computer. Het is zo als altijd een fijne dag geweest.
20-10-1996. Henk en Michel waren met een vis club wezen zeevissen. Toen zei Michel zondags in de kerk dat ik ze kon komen halen. Dat was boffen, het waren drie grote schollen, en een kleine. De volgende dag hebben we er heerlijk van gesmuld.
24-10-1996. Marja en de kinderen hebben herfst vakantie. Marja kwam met Petra op de koffie. Weer erg gezellig. Ze hadden een prachtig herfstbakje voor ons, heel mooi. Ze vertelde dat ze gisteren met Petra naar de stad waren geweest. Marja had een jack gekocht, en ze zei dat ze morgen naar een pretpark in Duitsland gingen, of wij Ruda wilden hebben. Nou we vinden het wel erg spannend.
25-10-1996. Om 08:45 uur werd Ruda gebracht. Toen ze weg waren liep ze even te piepen. Ik ben met haar naar buiten gegaan, even later belde Marja dat ze de grens over gingen. Ik zei 'Ze ligt heerlijk in haar mand te slapen'. Ik ging voor rusten, ze sprong op me en ze heeft met mij heerlijk gerust. Later op de stoep met haar gebald. Ik zei tegen Wim wie had dat gedacht, eerst ballen met je kinderen, later met de kleinkinderen en nu met een hond. We hadden allen pret. Arie belde en zei dat hij morgen wilde komen, dus daar kijken we nu weer naar uit. Om 21:00 uur kwamen ze Ruda halen. Wat was hij blij, ze hadden een fijne dag gehad.
26-10-1996. Om 15:30 uur was Arie er met een prachtig herfstboeket. We hebben de vakantie film gedraaid, en weer heerlijk met elkaar gegeten. De tijd is om gevlogen. Om 22:30 uur stond de taxi weer voor. Het is weer gezellig geweest.
01-11-1996. We kwamen net terug van het zwemmen, en Wil en Dien waren er ook. Die drinken bij ons dan even koffie. Toen was Arie aan de telefoon. Wim nam op, en ik heb hem later terug gebeld. Hij was op de zaak erg benauwd geworden, wat zal dat nou weer wezen.
13-11-1996. Ik belde Arie en zei 'Wat heeft de dokter gezegd?' Hij zei 'Je belt je baas maar dat je de eerste 14 dagen nog niet mag werken'.
20-11-1996. Het regent al een paar dagen. Ik heb voor de courant zitten typen, en Wim zit boven Kerstkaarten te maken voor de Bond. En dan type ik er een tekst op. Later Arie gebeld, die had boodschappen gedaan, en werd niet goed in de winkel. En was blij dat hij weer thuis was. Ja, het is wel een vervelend iets.
23-11-1996. We gingen boodschappen doen bij A.H. en toen we weg wilden gaan was Wim zijn pet kwijt. Ik terug in de winkel, maar geen pet. Toen stond er een oudere dame bij de kassa, en had een pet. Ik zei die is van mijn man. En daar kwam Wim aan, en die zei 'Hoe moet ik u bedanken, ik kan u wel een zoen geven'. Maar dat is ook wat, die mevrouw zei 'Nou die wil ik wel hebben, ik krijg nooit een zoen van een man'. En ze ging al klaar staan. Nou een gelach bij de kassa. Nou Wim stond even in de belangstelling.
27-11-1996. Vanmorgen gezwommen, en na het rusten naar Zeist geweest, want daar ligt Juf Vogelaar. Ze heeft een nieuwe knie gekregen op haar 84ste. Ook nog even bij Bakkenes geweest, en die zijn been is er af. Ook 84 jaar. Dat is wel zielig, even beneden koffie gedronken, en toen we naar huis gingen zeiden we tegen elkaar 'wat hebben wij het goed'.
04-12-1996. We zijn nu naar Nassau Odijk geweest, daar is Juf Vogelaar nu om op te knappen. En Bakkenes is er ook gekomen. Marja belde en zei 'Henk komt jullie morgenavond halen, om bij ons de Sint te vieren'.
05-12-1996. Om 20:00 uur stond Henk voor. Mw. Westerhoff zat al in de auto. Het was zo als andere jaren weer erg gezellig. Marja en Petra hadden de gedichtjes gemaakt, Ruda had schik met het pakpapier, en Michel had gezegd 'Geef mij maar geld' voor zijn computer. Hij is er al bijna, en dat hebben wij ook maar gedaan. Om 23:00 uur waren we weer thuis.
08-12-1996. Marja belde 'We gaan vanmiddag in Veenendaal inkopen doen, dan zetten we jullie bij Arie af'. Maar Arie nam niet op, die was zeker ook boodschappen doen. We zijn wel meegegaan, want ik wilde een rok kopen, en zo kwamen we er makkelijk. Wim heeft nog een pet gekocht, en ik een rok en jas, we zijn goed geslaagd. Wel steeds uit lopen kijken of we Arie zagen, dat was wel jammer.
De volgende dag belde Arie en die zei 'Ik geloof dat ik het niet had aangekund, als je weet dat de Westerhoffjes beneden staan dan wil ik die ook zien'. We hebben meteen een afspraak gemaakt.
11-12-1996. Arie is al 6 weken thuis. Burn out zei de bedrijfsarts. We zijn vanmiddag bij hem geweest. We werden zoals altijd hartelijk ontvangen. Ja we hadden hem voor het laatst gezien bij Michel zijn verjaardag. We hadden wel wekelijks gebeld, om 19:00 uur gingen we weer naar huis. Het is wel wat als je hem weer alleen moet achter laten. Het is een zelfdoener, en dat herken ik goed.
25-12-1996. Henk kwam ons om 09:30 uur halen voor de dienst in het Hoge Licht. Later ben ik met Marja en Petra meegelopen, en Wim kwam met Henk in de auto. Michel was vlug naar huis gegaan en kwam ons tegemoet met Ruda. Wat was dat beest blij dat hij ons zag. Henk ging met Wim Arie van de trein halen. We waren blij dat hij er ook was. Om 15:00 uur ging Henk zijn moeder halen, en even later zaten we aan het diner. Het was af, en erg gezellig. Later ben ik naar boven gegaan om met Michel te computeren. Wat een mogelijkheden. Ja Arie krijgt er een concurrent bij. Henk had op de computer de uitnodigingen gemaakt, en Petra het Menu. Ik zal het er maar bij doen.
Het is weer een fijne dag geweest. Om 22:30 uur hebben we Arie naar de trein gebracht, en Henk heeft ons weer thuis afgezet. Mevrouw Westerhoff was uit de kerk niet meer terug gekomen, dat was teveel voor haar.
27-12-1996. De tweede Kerstdag heb ik geprobeerd Arie te bellen, maar die zat zeker te internetten. Dat was voor ons weer een goed teken. De volgende dag weer geprobeerd. Hij zei dat de dag bij Henk en Marja hem goed had gedaan.
We zouden naar Zeist gaan om een jas voor Wim te kopen en toen stonden H. en M. voor de deur en zeiden willen jullie meerijden. Henk is weer een auto aan het keuren. Dus we vielen met onze neus in de boter. Op de Voorheuvel heeft hij ons afgezet. Een jas gekocht en toen naar Wil geweest. Die kwam net thuis, ze heeft ons later naar de bus gebracht.
31-12-1996. De griep heeft me te pakken, en het was zo koud in de keuken dat de koelkast het op gaf. Het is buiten -15°, en binnen tegen de muur -10°. We hebben hem tegen de binnenmuur gezet, en hij doet het weer. Henk heeft met Wim de electro kachel van boven gehaald. Om 22:00 uur belde Arie. Wim die zei 'Je bent 2 uur te vroeg'. 'Ja dat weet ik wel maar ik wilde vragen of ik wel mag bellen om 24:00 uur, ik weet niet hoe het met Ma is?' Even bij gebabbeld, er word weinig geschoten, het is buiten -18°. Om 00:04 uur belde Arie, en die zei 'Ik zit zonder verwarming, en hij had ook even zonder licht gezeten, hij had de straalkachel aan. Even later belde Marja en die zat binnen met Ruda. Henk en de kinderen waren buiten. We zijn naar bed gegaan. Om 16:00 uur kwamen de Westerhoffjes Nieuwjaar wensen, en ze moesten nog naar Oma Westerhoff, en naar Daan. Nou ik vond het niet erg. Ik ben erg moe, en veel hoesten.